Tocana de legume cu orez pentru iarna

Portii
12
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 800 ml ulei,
  • 1.5 kg ceapa,
  • 2 kg ardei kapia,
  • 1 kg morcovi,
  • 2 teline,
  • 3 radacina patrunjel,
  • 1 l bulion(sau 2 kg rosii),
  • 0.700 kg orez,
  • sare,
  • piper,
  • foi de dafin,
  • 2 leg patrunjel verde.

Mod de preparare

Legumele se curata si apoi se spala.Ceapa se taie julien, morcovii,patrunjelul si telina se dau pe razatoarea mare.Ardeii se taie felii subtiri si se calesc cu putina sare pana se inmoaie.Eu am calit ceapa separat iar morcovii si patrunjelul impreuna cu telina.Ardeii la fel separat .Intr-o cratita mai mare le amestecam impreuna pe toate.
Orezul se fierbe in apa, apoi se strecoara si se da sub un jet de apa rece.Cand toate legumele impreuna au o consistenta clara adaugam bulionul si apoi orezul fiert.Se mai lasa cam 20 minute .La final adaugam sare,piperul si frunzele de dafin.Chiar la final punem verdeata tocata marunt.Asa calda o punem in borcane si cam 30 minute la dunst.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...