Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
  • - 5kg de rosii prunisoare romanesti bine coapte
  • -Sare si zahar dupa gust (optional)

Mod de preparare

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Eu prepar sucul de rosii pentru iarna la blender si folosesc rosiile intregi cu tot cu coaja si samburi. Borcanele cu suc de rosii sunt gata in maxim 60-70 min, fara mare efort si multa mizerie cum mi se intampla cand il preparam dupa metoda clasica cu trecerea rosiilor de 2 ori prin separator, etc.
Sucul preparat asa este mult mai gustos si mai colorat si tine la fel de bine ca orice alt suc de rosii.
Rosiile bine spalate se taie pe jumatate si se curata de cotor, apoi se taie feliute si se pun intr-un blender unde se mixeaza la viteza mare timp de 1 minut sau pana la consistenta dorita.

Sucul de rosii rezultat se fierbe timp de 30 minute, dupa care se pune fierbinte in borcane bine spalate inainte si se acopera bine cu capace.

Borcanele cu sucul de rosii si capacele montatese fierb timp de 20 minute intr-o cratita intinsa. Eu nu pun sare sau zahar in suc dar se poate pune dupa gust.
Din 5kg de rosii ies aproximativ 7-8 borcane mari (720ml) de suc de rosii.

Sucul de rosii preparat la blender are consistenta unui nectar, este ideal pentru prepararea supelor, sosurilor, etc.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.