Cum se face sucul de roșii aromat

Portii
3
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Cum se face sucul de roșii aromat
  • 3 kg roșii
  • 1 lingura zahăr
  • 1 lingura sare neiodata
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură cimbru
  • 3, 4 căței de usturoi
  • Ulei de măsline
  • 1/2 linguriță acid salicilic
  • 1 ceapă albă
  • 3 borcane de 800 de ml

Mod de preparare

Cum se face sucul de roșii aromat

Pentru început, feliem roșiile ca pentru salată, ceapa o tocam, usturoiul îl curatam și îl punem pe o frigaruie, pentru a fi mai ușor de îndepărtat.
Toate ingredientele, în afară de ulei, le punem într-o oală mai mare, le fierbem cca. 30, 40 de minute.
După ce au fiert, se îndepărtează usturoiul, ierburile, se pasează totul, apoi se dă printr-o sită fină. Sucul rezultat se pune din nou la fiert, împreună cu puțin ulei de măsline, cca. 30 de minute.
Se adaugă 1/2 linguriță de acid salicilic.

Compoziția se așază în borcane sterilizate care se mai fierb în apă, 30 de minute, se lasă la răcit și se depozitează în cămară.
Pentru o cantitate mai mare nu trebuie decât să dublati sau să triplati ingredientele.

Prajitura cu iaurt si caise

Bors de dovlecei cu stevie

Prajitura turnata cu branza si visine

Parteneri
Bucataras.RO

Mancare de linte cu legume

O iubesc pur si simplu...este o mancare incantatoare pe care o recomand cu toata inima, sanatoasa si fff gustoasa!

Mancare de linte cu legume
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura