Cum se face sucul de roșii aromat

Portii
3
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Cum se face sucul de roșii aromat
  • 3 kg roșii
  • 1 lingura zahăr
  • 1 lingura sare neiodata
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură cimbru
  • 3, 4 căței de usturoi
  • Ulei de măsline
  • 1/2 linguriță acid salicilic
  • 1 ceapă albă
  • 3 borcane de 800 de ml

Mod de preparare

Cum se face sucul de roșii aromat

Pentru început, feliem roșiile ca pentru salată, ceapa o tocam, usturoiul îl curatam și îl punem pe o frigaruie, pentru a fi mai ușor de îndepărtat.
Toate ingredientele, în afară de ulei, le punem într-o oală mai mare, le fierbem cca. 30, 40 de minute.
După ce au fiert, se îndepărtează usturoiul, ierburile, se pasează totul, apoi se dă printr-o sită fină. Sucul rezultat se pune din nou la fiert, împreună cu puțin ulei de măsline, cca. 30 de minute.
Se adaugă 1/2 linguriță de acid salicilic.

Compoziția se așază în borcane sterilizate care se mai fierb în apă, 30 de minute, se lasă la răcit și se depozitează în cămară.
Pentru o cantitate mai mare nu trebuie decât să dublati sau să triplati ingredientele.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Cubulete de carne cu piure de vinete

Multumesc e-retete.ro pt. ... reteta. Am inversat niste operatiuni cum am considerat eu ca e mai eficient si f. putin am...

Cubulete de carne cu piure de vinete
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj