Cum se face sucul de roșii aromat

Portii
3
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Cum se face sucul de roșii aromat
  • 3 kg roșii
  • 1 lingura zahăr
  • 1 lingura sare neiodata
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură cimbru
  • 3, 4 căței de usturoi
  • Ulei de măsline
  • 1/2 linguriță acid salicilic
  • 1 ceapă albă
  • 3 borcane de 800 de ml

Mod de preparare

Cum se face sucul de roșii aromat

Pentru început, feliem roșiile ca pentru salată, ceapa o tocam, usturoiul îl curatam și îl punem pe o frigaruie, pentru a fi mai ușor de îndepărtat.
Toate ingredientele, în afară de ulei, le punem într-o oală mai mare, le fierbem cca. 30, 40 de minute.
După ce au fiert, se îndepărtează usturoiul, ierburile, se pasează totul, apoi se dă printr-o sită fină. Sucul rezultat se pune din nou la fiert, împreună cu puțin ulei de măsline, cca. 30 de minute.
Se adaugă 1/2 linguriță de acid salicilic.

Compoziția se așază în borcane sterilizate care se mai fierb în apă, 30 de minute, se lasă la răcit și se depozitează în cămară.
Pentru o cantitate mai mare nu trebuie decât să dublati sau să triplati ingredientele.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.