Sirop de Soc Pentru Iarna

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -45 - 55 flori de soc (mari cat palma)
  • -2 kg zahar
  • -2 l apa
  • -zeama de la 4 lamai
  • - coaja de la 2 lamai (doar partea galbena)

Mod de preparare

Alegeti ca toate inflorescentele florilor de soc folosite sa fie frumoase si sanatoase. Scurtati cat puteti de mult coditele, astfel incat sa ramaneti, pe cat posibil, doar cu inflorescentele. Spalati florile de soc prin scufundare in apa rece, scuturati-le usor si lasati-le rasfirate pe un prosop, sa se scurga bine.

Puneti zaharul si apa intr-un vas mai mare, transferati pe flacara mica si lasati pe foc pana ce zaharul este complet topit, amestecand continuu (amestecul trebuie doar incalzit; nu este necesar sa fiarba). Dati deoparte.

Desprindeti coaja de la 2 lamai, doar partea galbena, folosind un cutit spacial (cel de decojit legume). Incercati sa nu taiati si din pielita alba a fructului, care este amaruie. Daca din greseala, taiati si din partea alba, indepartati-o de pe fasie cu ajutorul unui cutit cu lama mica.

* Daca va place ca gustul de coaja de lamaie sa fie mai pronuntat, puneti coaja de la toate lamaile.

Puneti florile de soc scurse in siropul doar caldut impreuna cu coaja si sucul de lamaie, amestecati usor cu o lingura de lemn si lasati apoi sa se raceasca de tot.

Dati vasul acoperit la frigider pentru cca 4 zile pentru ca macerarea sa se faca la rece, iar aroma florilor sa se transfere in intregime siropului.

Filtrati lichidul trecand amestecul prin tifon dublu.

Imbuteliati siropul in sticle cu dop (care inchid bine) si etichetati.

Dati la camara, in loc racoros si intunecos.

Serviti diluat cu apa plata / minerala. Puteti adauga si cateva cuburi de gheata.
Se pastreaza foarte bine pana la 2 ani.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.