Sirop de Coacaze Negre, Pregatit la Rece

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aproximativ 7 l sirop si 5 borcane x 720 ml fructe:
  • -3 kg coacaze negre
  • -6 kg zahar
  • -3 l apa
  • -1 lingura cu varf, sare de lamaie
  • - ½ lingura salicil sau conservant

Mod de preparare

Spalati foarte bine coacazele negre fara codite, in mai multe ape si lasati la scurs intr-o strecuratoare. Puneti-le intr-un vas mai mare (capacitate de minim 10 l) impreuna cu apa fiarta si racita, sarea de lamaie si salicilul usor dizolvat in putina apa rece.

Omogenizati bine, zdrobind usor fructele. Lasati sa stea 24 ore. A doua zi adaugati zaharul si mai lasati in asteptare 24 ore, amestecand din cand in cand pentru ca zaharul sa fie complet dizolvat. A treia zi strecurati amestecul prin tifon dublu, separand fructele de sirop.

Trageti siropul la sticle sterilizate, capsati, inscriptionati si dati la camara.
Siropul este natural si pastreaza toate substantele din fruct si se pastreaza foarte bine, chiar si 2- 3 ani.
Puneti fructele scurse in borcane sterilizate si turnati peste ele sirop, astfel incat sa fie complet acoperite. Capsati, inscriptionati si dati la camara. Fructele astfel conservate le puteti folosi in prajituri, budinci, tarte, jeleuri, creme, inghetate, etc.

Precizari:
- Folositi salicil, deoarece conservantul schimba gustul fructelor si al siropului.

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Bucataras.RO

Paine ca la tara

Hai ca v-am innebunit cu dusul meu la tara, dar m-am intors incarcata cu roade, asa ... cum ne sade bine toamna. Am adus si...

Paine ca la tara
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.