Sirop Concentrat din Flori de Salcam

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 650 ml apa
  • 3 cups (660 gr) de zahar
  • 2 cups (150 gr) de flori de salcam
  • 3 lingurite de sare de lamaie (1 lingurita=1 plic= 5 gr - total 15 gr)

Mod de preparare

Se spala bine florile, se curata de impuritati, se taie de pe ciorchini. Se aseaza intr-un vas.
Apa prevazuta in reteta se pune la fiert, cand a dat in fiert, se ia de pe foc, se introduce zaharul si se invarte cu o lingura de lemn pana se topeste tot zaharul. Se lasa la racit, apoi se adauga florile, deja curatate.

Se lasa asa pentru 24 de ore.

Dupa cele 24 de ore, se strecoara lichidul de flori (le mai presam putin ca sa scoatem tot lichidul si dulceata precum si aroma din ele).

Lichidul se pune in vas iar florile se pot arunca (poate le gasiti o intrebuintare... eu nu am gasit decat ptr cele proaspete).

Din cantitatea de lichid se iau 250 ml si se pun la foc. Se adauga cele 3 lingurite de sare de lamaie, se amesteca pana se topeste. Se ia de pe foc si se adauga inapoi peste restul de lichid. Se trage la sticle. Se serveste cu apa sau apa minerala si nu se mai adauga nimic in el.

Se combina apa cu cateva linguri de concentrat (dupa gust), se serveste rece, in pahare mai inalte cu cuburi de gheata cu menta sau in cupe de coniac cu marginile trase in zahar tos si decorat cu flori de salcam proaspete.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa