Salata de Sfecla Rosie pentru Iarna

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -aproximativ 10 kg sfecla rosie
  • -aproximativ ½ l otet alimentar de 9 grade
  • -3- 4 buc hrean (de grosimea degetului mare), ras sau taiat cubulete
  • -zahar, dupa gust (aprox 300- 350 g)
  • -4- 5 lingurite seminte chimen
  • -aproximativ 2 l apa

Mod de preparare

Alegeti sfecla rosie mica, de culoare rosu- inchis, de preferinta rotunda, care in comparatie cu cea conica (lunguiata) este mai putin fibroasa, mai zemoasa si fierbe mai usor.
Spalati-o bine si puneti-o la fiert in apa rece cat sa o acopere, adaugand daca este cazul apa fierbinte, astfel incat pe timpul fierberii sfecla sa fie in permanenta acoperita cu apa.

Sfecla este bine facuta cand dintii unei furculite intra usor. Lasati-o in apa pana a doua zi.
Scurgeti si curatati de coaja. Taiati-o cubulete sau dati-o pe razatoarea mare.
Asezati-o in borcane spalate si sterilizate, in straturi, presarand hrean peste fiecare strat, pana la umplerea borcanelor. Puteti sa adaugati si cateva seminte de chimen.

Intre timp, puneti apa cu chimenul la fiert si adaugati dupa gust, zahar si otet. Cantitatile din reteta sunt aproximative. Eu adaug atata zahar si / sau otet incat lichidul sa aiba gustul unei limonade de lamaie, destul de dulce, cat sa-mi faca placere sa o beau.
Lasati la racit.

Turnati peste sfecla, avand grija sa se elimine tot aerul din borcan, apoi legati cu celofan dublu sau capsati.
Dati la camara, dar puteti sa o consumati chiar si imediat.
La fel de bine, puteti pune sfecla spalata la copt in cuptor, intorcand-o pe toate partile pentru a se patrunde bine. Coapta, sfecla rosie este mult mai gustoasa si isi pastreaza mult mai bine sarurile minerale si vitaminele.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu mousse de ciocolata

Tort cu mousse de ciocolata
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj