Rosii Cherry in sos picant

Portii
8
Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de rosii Cherry (eu am avut din gradina)
  • 1-2 ardei rosu iute
  • 3 ardei grasi
  • 2 cepe rosii
  • 4-5 rosii coapte
  • ulei de masline
  • o mana de oregano verde
  • cateva fire de busuioc verde
  • sare
  • 1 lingura de zahar
  • piper.

Mod de preparare

Se spala si se scurg rosioarele, apoi le asezam in borcane sterilizate si uscate, pe randuri, strecurand printre ele cateva varfuri de busuioc verde.
Se curata si taie julien ceapa rosie, se taie fasii subtiri si ardeiul si ardeiul rosu iute se taie in rondele subtiri, rosiile se dau prin razatoarea cea mai fina, fara pielita. Se incinge un pic de ulei si se calesc ceapa si ardeiul, se adauga si rondelele de ardei iute, se sareaza si pipereaza. Se adauga sucul de rosii si se lasa sa dea in cateva clocote, dupa ce am adaugat si o lingura de zahar. Oprim focul si adaugam oregano si busuiocul verde, taiat marunt. Se toarna fierbinte peste rosiile din borcane. Se lasa sa se aranjeze sucul printre ele si completam unde este nevoie si le etanseizam.

Fierbem imediat borcanele intr-o cratita mai inalta unde apa sa fie fierbinte, cca 15 minute. Se scot si se acopera cu un prosop gros pana a 2 a zi cand se racesc in voie. Le depozitam in locuri uscate si racoroase.
Aceste rosioare le folosim la fripturi, peste preparat la cuptor, dar sunt la fel de delicioase si la pizza, avand o aroma deosebita.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Gutui murate

Încă mai sunt gutui în piață ;) Vă aduc o rețetă mai ”altfel” de a conserva gutuile ;) Spor și...

Gutui murate
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj