Pepene-galben Murat, Pentru Gurmanzi

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 kg pepene galben
  • -750 ml otet alimentar, de 9 grade
  • -1 kg zahar
  • -20 g scortisoara, bucati
  • -cuisoare

Mod de preparare

Curatati de coaja, cat mai subtire pepenele galben. Taiati-l in doua si inlaturati partea moale cu samburi. Taiati in bucati partea tare a miezului si infigeti in fiecare bucata cate o cuisoara.

Fierbeti-le 10 min. in apa clocotita, la foc mic, fara sa se sfarme,
Scurgeti si lasati la racit. Puneti-le in borcanele bine spalate, sterilizate si uscate.

Separat, fierbeti in otet, zaharul si scortisoara rupta in bucatele, amestecand continuu si spumand mereu, pana ce lichidul se ingroasa, lucru ce se intampla repede. Turnati peste bucatile de pepene amestecul cu otet fierbinte, strecurat. Lasati sa se raceasca complet, apoi inchideti borcanele si dati la camara.
Serviti ca muratura.

POFTA BUNA!

Asociem aproape intotdeauna pepenele-galben cu desertul, mai rar cu mancarea si aproape de loc cu muraturile.

Pe cat de lipsita de spectaculozitate este reteta si seaca in prezentare, merita cu prisosinta toata atentia voastra pentru ca, pe atat te va surprinde la iarna, cu gustul sau de muratura dulce-acrisoara, cu parfum pronuntat de pepene-galben.

O combinatie de arome dulci, usor acrisoare, putin picante de la cuisoare si, parfumate cu iz de scortisoara si pepene-galben.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.