Se aleg frunzele de patrunjel si busuioc, se spala, se taie coditele si apoi se pun in robotul de bucatarie/blender si se toaca. Se pun apoi in tavitele de facut gheata.
Se ia macrisul, se spala si se pune intr-o cratita in care am pus putin ulei. Se amesteca pe foc (cam 2 -3 minute). In timpul asta macrisul se topeste, incepe prima data sa se faca maroniu si apoi in cateva secunde se face verde inchis si scade foarte mult. Se umple tavita de facut gheata cu pasta obtinuta.
Se foloseste la supe de macris, la acrit ciorbe sau la sosul de macris cu smantana deasupra (langa carne fiarta) sau se foloseste la sarmalute in frunze de vita.
Pofta buna!
Retete de suflet
Pasta de naut cu avocado si busuiocAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.