Nectar de capsuni

Portii
2
Timp pregatire
180 minute
Timp coacere
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 kg capsuni
  • 250 g zahar
  • 4-5 crengute menta
  • 1/2 lamaie

Mod de preparare

Intr-un vas, adaugam capsunele spalate, fara codite, adaugam zaharul, frunzele de menta si lasam peste noapte intr-un loc racoros.

A doua zi putem trece totul prin blender sau, cum am procedat eu cu zdrobitorul de cartofi, ii zdrobim putin, apoi adaugam zeama de lamaie

Punem intr-o oala la fiert, amestecand ocazional.

Lasam sa fiarba cca. 5 min, din momentul in care da in clocot.

Lasam sa se raceasca cca 5 min, dupa care strecuram nectarul in sticle.

Daca dorim sa le pastram pentru iarna, adaugam cate o aspirina pisata in fiecare sticla, sterilizam borcanele cca 15 din momentul in care fierbe apa, lasam sa se raceasca in apa pana a doua zi si le depozitam in camara.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.