Harbuji (pepeni verzi) murati, cu friptura de cocos de tara

Portii
20
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru muraturi :
  • - harbuji (pepeni verzi)-denumire zona Moldovei
  • - castraveti
  • - gogonele
  • - radacini de hrean
  • - radacini de telina
  • - tufe de marar
  • - morcovi
  • - frunze de telina
  • - mere
  • - sare-1 lg sare/1 l apa
  • - zahar-2 lg zahar/1 l apa
  • -1 lingurita sare
  • - frunze de telina
  • - crengute de stejar
  • Ingrediente pentru friptura de cocos de tara:
  • -1 cocos de tara, mare si frumos
  • -300 ml must din struguri albi
  • -1 lingura condimente carne de pui
  • -2 linguri de bulion de gogosari
  • Ingrediente pentru mamaliguta:
  • -1 l apa
  • -1 lingurita sare
  • -200 gr malai

Mod de preparare

Se asaza la fundul butoiului un strat de radaini de hrean, tufe marar, crengute de stejar, radacini de telina, se adauga cate un strat de harbuji, unul de mere, unul de morcovi, unul de gogonele, unul de castraveti si iarasi hrean, telina, marar, stejar si cate un rand de legume mai sus mentionate, pana cand ajungem la marginea butoiului.

Peste legume se pune un strat de marar, unul de frunze de telina si restul de radacini de hrean si telina. Se pune in apa sare, zahar, se amesteca pana la topire si se adauga peste legume, se pune un capac si din cand in cand, se face pitrocirea. Cel mai usor se face punand un capat al unui furtun pe fundul butoiului si un capat sa fie afara si pe capatul lasat afara, se introduce aer prin suflare. Unii fac pitrocirea prin scoaterea completa a lichidului si introducerea lui in butoi. Mi se pare cam greoaie aceasta activitate, cea cu furtunul de cauciuc este mult mai simpla. Dupa cateva saptamani se pot consuma muraturile.


Mod de preparare pentru friptura de cocos:
Se pune cocosul bucati intr-un vas, se adauga bulionul de gogosari, sare, condimente, must si se lasa peste noapte, apoi se pune in tava si se da la cuptor pana cand se rumeneste frumos.


Mod de preparare pentru mamaliguta:
Se pune apa cu sare si putin malai la fiert si cand apa fierbe, se toarna malai in ploaie amestecand cu culisarul (facaletul) sau cu un tel pana cand se dezlipeste mamaliga de pe vas si se rastoarna pe un platou.
Sa aveti pofta, dragilor!

Explicatie:
-harbuji- pepeni verzi
-culisar- facalet, melesteu
-pitrocire- aerisirea lichidului din muraturi

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Parteneri
Bucataras.RO

Salata de cartofi cu ceapa verde

O salata gustoasa :) 

Salata de cartofi cu ceapa verde
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.