Gutui Murate cu Otet

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 kg gutui curatate si feliate
  • 4 l apa + 8 linguri sare grunjoasa (fara iod)
  • 2 l apa
  • 10 linguri zahar
  • 200 ml otet de 9 grade
  • cate 2 foi dafin in fiecare borcan
  • cate 4 cuisoare in fiecare borcan
  • cate 1 lingurita piper boabe in fiecare borcan
  • cate 1 varf de cutit salicil in fiecare borcan
  • si daca aveti la indemana cate 1 varf de cutit borken in fiecare borcan

Mod de preparare

Gutuile se curata, se indeparteaza semintele si se feliaza in bucati potrivite (nici prea mari, dar nici prea mici ). Intr-un vas mai mare punem 4 litri apa rece si 8 linguri mari de sare fara iod (grunjoasa). In aceasta saramura punem feliile de gutui sa stea pana a doua zi (circa 12 ore).

Dupa ce le-am tinut la saramura le scoatem si le asezam in borcane. In fiecare borcan punem cate 2 frunze foi dafin, 4 cuisoare, cate 1 lingurita piper boabe si 1 varf cutit salicil si 1 varf cutit borken.

In alt vas punem 2 l apa la fiert impreuna cu 200 ml otet si 10 linguri zahar. Aceasta solutie de murat o turnam fierbinte peste gutuile din borcane. Capsam borcanele si le dam la dunst uscat intre paturi pana racesc borcanele. Nu ne ramane decat sa asezam apoi borcanele la loc de cinste in camara si dupa aproximativ 3 saptamani sunt gata murate si numai bune de pus pe masa.

Pofta Buna!!!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.