Se aleg si se pregatesc gogonelele. Se spala bine si se aranjeaza in borcane. Eu am adaugat si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe de piper negru si de mustar si bucatele de hrean si se acopera cu frunze de telina.
Separat, se pune la fiert apa cu sarea si, din momentul cand incepe sa fiarba, se lasa 10-15 minute. Se ia de pe foc, se lasa doar cateva minute sa se domoleasca fierbinteala, apoi se toarna peste gogonele, avand grija sa punem sub borcane niste cutite, ca sa nu crape borcanele.
Se lasa la racit, se pun capace din foi de celofan si se depoziteaza la loc racoros.
Timp total: maxim 30 min
Portii: 2 borcane foarte mari, de 5 si de 3 kg, sau muuulte borcane mici (gogonele mele au fost maricele).
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/09/gogonele-in-saramura.html
E un mezel de casa tare bun si o alternativa minunata celor din comert. Rulada se poate tine la frigider timp de cateva...
Aperitiv rulada din carne tocata cu legumeMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti