Gem de Prune

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10kg prune
  • 2 kg zahar

Mod de preparare

Prunele se spala bine, dupa care li se scot samburii rupandu-se pe lungimea fructului. Bucatile de pruna se lasa mai mari exact cum s-au rupt in momentul scoaterii samburelui. Acestea se aseaza intr-un vas peste care se toarna zaharul. Se amesteca bine si se si se lasa asa pana a doua zi.

A doua zi, se fierb prunele 30 minute, dupa care se opreste focul si se lasa pana a treia zi. A treia zi se mai fierb 30 minute si se lasa asa pana a patra zi.

A patra zi se mai fierb 30 minute si se pune in borcane si se sigileaza cu capace sau celofan.
Prin fierbere de mai multe ori fructul va ramane mai intreg si nu se va zdrobi.
Borcanele se depoziteaza in camara.

Pofta buna!!!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.