Gem de piersici

Portii
8
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1.5 kg piersici (cantarite fara samburi) sau 10 piersici mari
  • aprox. 500 g zahar

Mod de preparare


Mai intai, se spala piersicile, li se indeparteaza samburii, dupa aceea se taie cuburi mai mici, maricele sau fasii, fiecare dupa preferinte.
Se pun intr-o cratita, se acopera cu zahar si se lasa asa peste noapte.

A doua zi, gemul se fierbe la foc mic, amestecand in el, sa nu se lipeasca. Se spumeaza, la nevoie. Cand siropul este bine legat, se ia de pe foc.

Gemul se toarna fierbinte in borcane, se pun capacele si se intorc cu capul in jos. Dupa ce se racesc, se eticheteaza si se depoziteaza la loc racoros.

Din aceasta cantitate, eu am obtinut: un borcan mare si unul mic cu gem.

Timp de gatire: aprox 25min

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/09/gem-de-piersici.html

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.