Gem De Capsuni

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 kg capsuni
  • 3 kg zahar
  • 1 lingurita salicilat

Mod de preparare

Se spala capsunile dupa ce s-au curatat de codite, se scurg si se pun la foc mic pana scade bine sucul, daca nu aveti timp, le puneti la foc mic m-ai mult timp, dupa ce s-a ingrosat se adauga zaharul si se m-ai fierbe 1/2 ora dupa care se amesteca salicilatul cu putin gem si se adauga peste restul gemului, se adauga in borcane, se introduc la cuptor la foc mic pana se face o pojghita deasupra, dupa care se lasa sa se raceasca pana a doua zi, se capseaza si se dau la camara.
pe fundul la cratita unde se face gemul se poate pune 2 linguri de otet, pentru a-si pastra culoarea.

Tort Diplomat

Cozonacul bunicii

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...