Gem de caise, portocale si migdale

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • caise - 1 kg
  • zahar- 400g
  • portocale- 2 buc mari
  • stelute de anason- 3 buc
  • migdale- 100 g

Mod de preparare

Scoateti samburii de la caise si daca sunt mai mari taiati-le in patru, apoi cantariti 1 kg
Radeti coaja de la cele doua portocale si puneti-o deoparte
Taiati coaja alba de la portocale, apoi, cu un cutit bine ascutit, taiati feliile de portocale
Puneti intr-o oala incapatoare caisele, feliile de portocale si zeama lasata, zaharul si stelutele de anason
Amestecati usor si puneti oala la foc mic, amestecand din cand in cand
Indepartati spuma lasata de fructe pe parcursul fierberii si amestecati gemul din cand in cand, sa nu se lipeasca
Cand incepe sa se ingroase, verificati pe o farfurie daca se incheaga bine si opriti focul
Prajiti usor migdalele intr-o tigaie fara ulei,apoi adaugati-le in gem
Optional, la final puneti si coaja rasa de portocale pentru un plus de gust acrisor
Puneti gemul fierbinte in borcane curate si inchideti bine capacele
Optional- puteti pune borcanele cu gem in cuptorul incins, la foc mic, pentru 10-15 minute, apoi opriti focul si lasati-le sa se raceasca lent in cuptor

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.