Frunze de Gulioare Conservate pentru Iarna

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -frunze de gulioare
  • -sare grunjoasa

Mod de preparare

Folositi frunzele de gulioare cat sunt fragede, adica in luna mai.
Spalati-le bine in mai multe ape.

Separat puneti la fiert apa cu sare. Cand aceasta clocoteste introduceti pe rand cateva frunze de gulioare si lasati la infuzat doar cateva minute, pana incep sa-si schimbe culoarea, de la verde intens, spre galbui.
Scoateti cu o paleta si lasati la racit si scurs, intr-o strecuratoare.

Taiati scurt coditele si subtiati cotorul.
Introduceti-le in pungi pentru congelator, portionate dupa dorinta, fie asezate unele peste altele, fie in rulouri de cate 10 bucati.

Eliminati cat mai mult aer din pungi, aplatizati, inscriptionati si dati la congelator.
Se pastreaza foarte bine intre 6- 12 luni.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...