Extract de Vanilie de Casa

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 pastai de vanilie (de calitate superioara;exemplu grad a Bourbon-Madagascar)
  • 500 ml vodka (calitate inferioara dar sa fie de o concentratie de 40%)

Mod de preparare

Puneti vodka intr-un borcan sau sticla sterilizat (de sticla). Cu un cutit mic si bine ascutit desfaceti cu grija pastaiile de vanilie si razaliti usor semintele. Puneti acestea impreuna cu pastaiile de vanilie razalite (eu a trebuit sa le tau in jumatate) in borcan.

Puneti capacul si agitati bine cateva secunde. Puneti-l apoi intr-un loc intunecat, ferit de lumina si o data pe saptamana agitati din nou borcanul.

* Este important ca vanilia sa fie de calitate superioara pentru cel mai bun rezultat. Cand atingeti pastaiile sa aiba o textura putin 'uleioasa', sa fie flexibile si moi.
** Nu deschideti capacul pana la terminarea procesului pentru a evita evapoarea alcoolului.
Acum o saptamana am facut o portie noua de extract de vanilie de casa. Cum imi place vanilia foarte mult in retete dar acesta poate deveni costisitoare daca e sa cumperi de calitate din comert. Este a 5-a oara cand fac si vreau sa spun ca niciodata nu am sa mai cumpar extract de vanilie.

Procesul dureaza 6 saptamani pana la prima folosire dar se merita. In acest timp pe masura ce evolueaza am sa mai revin cu poze.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.