Dulceata de Soc

Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1kg bobite de soc
  • 800 g zahar
  • 1/2 lamaie

Mod de preparare

Culegem soc copt bine. Alegem bobitele si le spalam f bine. Ca sa nu le zdrobim la spalat, le punem intr o strecuratoare si le scufundam intr o cratita cu apa. Schimbam apa de mai multe ori. Cand sunt spalate bine, le presaram cu 800g zahar si le lasam 24 de ore sa se odihneasca. a doua zi punem pe foc iute.

Cand s a format siropul si a dat intr un clocot, scoatem bobitele de soc, adaugam felii de lamaie si fierbem siropul pana se incheaga. Adaugam fructele si mai lasam 15 min foc iute. Lasam sa se raceasca si punem in borcane. e o dulceata excelenta pt clatite. Pofta buna

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...