Dulceata de Smochine

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 25 kg smochine
  • 2 kg (sau mai putin) zahar
  • trei linguri de suc lamaie

Mod de preparare

Le-am spalat bine de tot, am taiat codita si le-am pus intr-o cratita acoperite cu zahar, am turnat citeva linguri de suc de lamiie si le-am lasat pina a doua zi. Apoi le-am transferat in cratita de dulceata si le-am pus la foc mediu sa fiarba.

Dupa o ora de cind a inceput sa fiarba am scos smochinele le-am pus in borcane si am continuat sa fierb siropul pina s-a ingrosat. Nu am mai fiert smochinele ca ele lasa apa multa la fiert si nu se face siropul bine( ramine tare lichid)

Dupa ce a fiert siropul l-am turnat in borcane peste smochine si gata

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.