Dulceata de Rubarba si Capsuni

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg rubarba
  • 1 kg capsuni
  • 900 g pana la 1 kg zahar
  • vanilie (optional)

Mod de preparare

Se spala betele de rubarba, se taie in bucati de 1,5 cm lungime, se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar si apoi se lasa deoparte.

Se iau capsunile, se spala, se curata de codite, se taie in jumatati sau in patru, depinde de marimea lor, se amesteca apoi cu restul de zahar ramas si se lasa asa circa 2 ore, sau pana isi lasa ele sucul... aici eu am intervenit putin pentru ca am cam fost in criza de timp... Am zdrobit capsunile cu zdrobitorul de cartofi...

Dupa ce aveti capsunile cu sucul lor format, se amesteca cele doua, se pun in tingirea de dulceata si se dau la foc mare pana se topeste zaharul... apoi se lasa focul slab si se amesteca din cand in cand in fructe...

Cand se formeaza spuma deasupra, se scoate cu o lingura. Cand s-a ingrosat, dulceata este gata. Procesul de fierbere cred ca este cam jumatate de ora, nu stiu exact, ca nu m-am uitat la ceas, dar se face rapid.

Se pune dulceata in borcane, se capseaza si se invelesc apoi in prosoape si se pun in baia de apa, se mai fierb asa 10 minute. Eu am sarit peste faza asta pentru ca am fiert dulceata ceva mai mult decat spune in reteta si am pus salicilat deasupra. Asa a fost mai comod pentru mine si mai rapid.
Fetelor, sincer nu o sa va para rau daca faceti dulceata asta.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Painici cu cascaval si muschi file

Niste painici pufoase, grozave in orice moment al zilei sau de luat la pachet. Se pot servi calde, reci, ca tot bune raman!

Painici cu cascaval si muschi file
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj