Dulceata de Prune (Szilva Lekvar)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg prune bistrite
  • 2 kg zahar
  • 1 lingura salicil (sau praf conservant)

Mod de preparare

Prunele le spalam si desamburim, apoi le dam prin masina de tocat (eu le-am macinat cu robotul de bucatarie). Intr-o cratita (labose) punem prunele macinate la fiert. Cratita nu o punem direct pe flacara ci pe o plita.

Lasam la fiert circa 5 ore pana scade mai mult de jumate (asta daca vrem sa obtinem o dulceata mai tare care poate fi folosita la diverse umpluturi ca de exemplu la hajose, cornulete, taste, ... , etc) amestecand mereu sa nu se prinda.

Adaugam 2 kg zahar si amestecand mereu lasam sa mai fiarba impreuna cu zaharul circa 1 ora.

Adaugam la sfarsit si 1 lingura de salicil. Se pune dulceata in borcane, se capseaza si se pun la dust uscat (in paturi) pana a doua zi. Astfel obtinem delicioasa dulceata de prune.
Pofta Buna!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.