Dulceata de mere aromata cu lemongrass

Portii
6
Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg de mere de livada
  • 800 de g zahar
  • 1 baton de scortisoara
  • 2 stelute de anason
  • 1 lingurita varfuita de lemongrass
  • 1 lamaie
  • 1 rodie

Mod de preparare

Se curata merele de coaja si se scoate casuta cu samburii, apoi le feliem pe lung in felii groase de cca 2-2,5 cm. Stoarcem sucul de lamaie si il adaugam in 500 ml apa. In aceasta apa cu lamaie punem feliile curatate de mere. Adaugam zaharul, batonul de scortisoara, anasonul si lemongrass si punem la fiert. De la primul clocot se da focul mai incet si se fierbe domol, spumand din cand in cand cand este nevoie.

Cam dupa 45 de minute de fiert, siropul incepe sa se lege si atunci adaugam fructele de rodie si mai lasam inca 10-15 minute sa fiarba. Se da de pe foc si se toarna in borcane sterile si uscate, se strang capacele cat sunt fierbinti, apoi se acopera cu un prosop gros si se lasa sa se raceasca in voie pana a 2 a zi cand se depoziteaza in camari sau beciuri.
O dulceata aromata, deosebita care imi va decora prajiturile si torturile toata iarna.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.