Dulceata de Caise - Macinate

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 11 kg caise coapte
  • 3 kg zahar
  • 2 linguri salicil (praf conservant)

Mod de preparare

Caisele le spalam bine in apa rece. Le scoatem samburii si ii macinam cu robotul de bucatarie sau masina de tocat carne. De preferat ar fi sa folositi caisele foarte bine coapte. Caisele macinate le punem in cratita pe foc mic si amestecam mereu. Le lasam sa fiarba pana scade cantitatea de caise macinata cel putin doua degete.

In acest moment adaugam cele 3 kg zahar (de obicei la fiecare kilogram de fruct adaug 300 gr zahar) si lasam sa fiarba dulceata inca aproximativ 5 minute. Adaugam cele 2 linguri salicil (sau praf conservant, la 5 kg fruct adaug 1 lingura de conservant), amestecam pana se dizolva, apoi asezam dulceata in borcanele. Punem capacele la borcanele, le intoarcem cu gura in jos si le lasam asa pana la racire, dupa care le asezam in camara pe raft.

Pofta Buna! ! !

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.