Se curata caisele de coaja si de samburi si se pun in apa de var pentru 20 minute. Se scot din apa de var si se spala bine cu apa rece. Se pun pe un servet perfect curat si se scot simburii.
Samburii se sparg, se curata de pielita si se pun la loc in fiecare caisa. In acest timp se pune la fiert zaharul cu apa si zeama de lamiie, pana se leaga bine.
Cand zaharul este aproape legat se adauga caisele si zeama de lamaie. Se lasa sa fiarba la foc mic pina se leaga bine, apoi se ia vasul de pe foc si se acopera cu un servet udat si stors, lasand astfel pina a doua zi.
Se pun in borcane cu mare atentie sa nu se strice caisele.
Am zis sa facem o mica pauza de ''porcarii'' si-am dat-o pe-un mixt de peste, niste mamaliga si mujdei.....
Mixt de peste prajit in tuciAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.