Dulceata de Caise

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ~3 kg de caise curatate de samburi si coaja
  • ~2 kg de zahar
  • ~jumatate de pliculet sare de lamaie
  • ~un plic zahar vanilat

Mod de preparare

Dupa ce am curatat caisele punem in vasul in care le vom fierbe un rand de caise unul de zahar. Punem vasul pe foc si lasam sa fiarba la flacara mica.

Cam dupa o jumatate de ora de fierbere eu am scos caisele si am lasat sa fiarba siropul in continuare. Dupa ce a scazut siropul si s-a inchegat cat de cat luam spuma si adaugam caisele pe care le-am scos mai inainte.

Punem sarea de lamaie si zaharul vanilat, amestecam usor si punem dulceata fierbinte in borcane, infiletam borcanele si le punem cu gura in jos pana la racire.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Legume la grill cu sos de branzeturi si crutoane aromate

Aș servi la orice masă din zi aceste Legume la grill cu sos de brânzeturi și crutoane aromate, așa de mult...

Legume la grill cu sos de branzeturi si crutoane aromate
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj