Pentru dulceata se aleg caise coapte, dar tari. Se curata de coaja fara sa se scoata samburii, se tin in apa de var 30 min, apoi se desearta in strecuratoare, se limpezesc la un jet de apa si se lasa sa se scurga.
Dupa aceea, se taie in jumatati, li se scot samburii, se cantaresc si se pun in siropul bine legat. Se lasa 5 min sa lase putina zeama, apoi se fierb la foc mijlociu pana cand se leaga siropul.
Zeama de var se obtine din circa 1/4 kg var stins amestecat cu 2 l apa rece. Se lasa sa se limpezeasca cateva ore, apoi se scurge cu atentie lichidul clar de deasupra.
Se poate folosi si apa cu bicarbonat in loc de zeama de var.
Am zis sa facem o mica pauza de ''porcarii'' si-am dat-o pe-un mixt de peste, niste mamaliga si mujdei.....
Mixt de peste prajit in tuciAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.