Taiem dovleceii si merele cam de 5 cm grosime, le scobim si pe masura ce facem acestea, punem feliile de mere in apa cu otet ca sa nu oxideze si dovleceii intr-o sita pt a se scurge.
Fierbem marinata 10 minute dupa care punem deodata dovleceii si merele, le dam o unda in fiert (nu mai mult de 1-2 min de cand reincepe marinata sa fiarba) si le scoatem iute, le aranjam in borcane, strecuram pe ici pe colo hreanul fasii. In marinata inca fierbinte, punem la inmuiat frunzele sau crengutele de visin. Turnam marinata fierbinte peste bucatile de dovlecel si mar, inchidem si rasturnam borcanul pana la racire.
Asta-i tot. Se pot umple cu o mare diversitate de creme, de peste, de branza, de masline, de toate...
Si cu miezul se poate face cate ceva, tras in teapa cu niste cas care se intinde pe gratar.
Pentru un pranz usor am pregatit un salau cu legume.
Salau la cuptor cu morcovi si dovleceiMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti