Dovlecei Marinati (dulce - Acrisor)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ne trebuie urmatoarele ingrediente (proportia fiind de un dovlecel cu marul sau clipocit)
  • Dovlecei
  • Mere
  • Marinata (2 masuri apa, 1 masura otet, o lingura de sare si 2-3 de zahar la fiecare litru de lichid)
  • Piper
  • Enibahar
  • Dafin
  • Hrean
  • Frunze si crengute de visin

Mod de preparare

Taiem dovleceii si merele cam de 5 cm grosime, le scobim si pe masura ce facem acestea, punem feliile de mere in apa cu otet ca sa nu oxideze si dovleceii intr-o sita pt a se scurge.

Fierbem marinata 10 minute dupa care punem deodata dovleceii si merele, le dam o unda in fiert (nu mai mult de 1-2 min de cand reincepe marinata sa fiarba) si le scoatem iute, le aranjam in borcane, strecuram pe ici pe colo hreanul fasii. In marinata inca fierbinte, punem la inmuiat frunzele sau crengutele de visin. Turnam marinata fierbinte peste bucatile de dovlecel si mar, inchidem si rasturnam borcanul pana la racire.

Asta-i tot. Se pot umple cu o mare diversitate de creme, de peste, de branza, de masline, de toate...

Si cu miezul se poate face cate ceva, tras in teapa cu niste cas care se intinde pe gratar.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.