Compot de prune fara fierbere

Portii
20
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 kg prune
  • 1 kg zahar (in functie de cat de dulce doriti)
  • aspirina

Mod de preparare

Se spala prunele si se pun in borcane, cam 50 % din capacitatea borcanului. Eu am facut anul aceasta compot de prune in borcane de 5 kg.

Turnam apa peste prune, sa vedem cam cata apa incape in borcan, apoi turnam apa din borcan intr-o oala pe care o vom pune la fiert si mai adaugam o cana de circa jumatate de litru de apa, pentru un borcan de 5 l, adaugam zaharul si lasam sa clocoteasca cam cinci minute, dupa ce incepe sa fiarba, apoi oprim focul. Adaugam peste prunele din borcan, trei aspirine si turnam siropul peste prune. Inchidem ermetic borcanul si il punem sub paturi sa se racoreasca. Este bine sa il lasam acolo chiar si 2 zile. Cand turnati siropul clocotit peste prune, este bine sa asezati borcanele pe chiuveta, asa borcanele nu se vor sparge de la temperatura inalta.
Pofta buna!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.