Compot de prune fara fierbere

Portii
20
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 kg prune
  • 1 kg zahar (in functie de cat de dulce doriti)
  • aspirina

Mod de preparare

Se spala prunele si se pun in borcane, cam 50 % din capacitatea borcanului. Eu am facut anul aceasta compot de prune in borcane de 5 kg.

Turnam apa peste prune, sa vedem cam cata apa incape in borcan, apoi turnam apa din borcan intr-o oala pe care o vom pune la fiert si mai adaugam o cana de circa jumatate de litru de apa, pentru un borcan de 5 l, adaugam zaharul si lasam sa clocoteasca cam cinci minute, dupa ce incepe sa fiarba, apoi oprim focul. Adaugam peste prunele din borcan, trei aspirine si turnam siropul peste prune. Inchidem ermetic borcanul si il punem sub paturi sa se racoreasca. Este bine sa il lasam acolo chiar si 2 zile. Cand turnati siropul clocotit peste prune, este bine sa asezati borcanele pe chiuveta, asa borcanele nu se vor sparge de la temperatura inalta.
Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri cu branza pufoasa cu ciuperci Delaco si chorizo- Italian Style

Perfecte pentru o gustarica sau pentru pachetelul de la scoala!

Rulouri cu branza pufoasa cu ciuperci Delaco si chorizo- Italian Style
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj