Se spala prunele si se pun in borcane, cam 50 % din capacitatea borcanului. Eu am facut anul aceasta compot de prune in borcane de 5 kg.
Turnam apa peste prune, sa vedem cam cata apa incape in borcan, apoi turnam apa din borcan intr-o oala pe care o vom pune la fiert si mai adaugam o cana de circa jumatate de litru de apa, pentru un borcan de 5 l, adaugam zaharul si lasam sa clocoteasca cam cinci minute, dupa ce incepe sa fiarba, apoi oprim focul. Adaugam peste prunele din borcan, trei aspirine si turnam siropul peste prune. Inchidem ermetic borcanul si il punem sub paturi sa se racoreasca. Este bine sa il lasam acolo chiar si 2 zile. Cand turnati siropul clocotit peste prune, este bine sa asezati borcanele pe chiuveta, asa borcanele nu se vor sparge de la temperatura inalta.
Pofta buna!
Demult am vrut sa-l fac, saptamana aceasta am avut si ocazia potrivita! E un tort racoros, ca o inghetata, s-a topit practic...
Tort diplomat cu zmeura si ananasMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti