Castraveti Murati la Soare

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 50-60 g sare grunjoasa
  • 1 litru apa
  • 3-4-5 catei usturoi
  • castraveti cat sa intre in 3 borcane
  • Bete marar

Mod de preparare

Se aleg castravetii tineri, frumosi si proaspeti. Se spala, se curata, se taie la capete, daca sunt mai grosi (asa au fost ai mei), atunci se cresteaza pe lungine, Se pune sarea in apa, se dizolva.

Se spala borcanele, se aseaza pe fundul lor niste bete de marar si se aranjeaza castravetii. Printre ei se pun niste catei de usturoi si deasupra din nou bete de marar. Se toarna saramura rece (poate sa fie si calda) peste ei, se pune un colt de paine deasupra si se scot afara la soare. Se acopera cu o farfurie. Painea se pune pentru a grabi fermentarea.

A doua zi sau a treia zi (sa va uitati cand incepe sa fermenteze si se tulbura apa) se ia painea jos si se mai lasa o zi la acrit. Sa nu lasati painea prea mult in borcana ca se mucegaieste si strica castravetii.

Dupa acrire se pun la frigder, in borcane sau in alt vas (dupa preferinte dvs) si se consuma ca si orice alta acritura.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.