Se aleg castravetii tineri, frumosi si proaspeti. Se spala, se curata, se taie la capete, daca sunt mai grosi (asa au fost ai mei), atunci se cresteaza pe lungine, Se pune sarea in apa, se dizolva.
Se spala borcanele, se aseaza pe fundul lor niste bete de marar si se aranjeaza castravetii. Printre ei se pun niste catei de usturoi si deasupra din nou bete de marar. Se toarna saramura rece (poate sa fie si calda) peste ei, se pune un colt de paine deasupra si se scot afara la soare. Se acopera cu o farfurie. Painea se pune pentru a grabi fermentarea.
A doua zi sau a treia zi (sa va uitati cand incepe sa fermenteze si se tulbura apa) se ia painea jos si se mai lasa o zi la acrit. Sa nu lasati painea prea mult in borcana ca se mucegaieste si strica castravetii.
Dupa acrire se pun la frigder, in borcane sau in alt vas (dupa preferinte dvs) si se consuma ca si orice alta acritura.
E un mezel de casa tare bun si o alternativa minunata celor din comert. Rulada se poate tine la frigider timp de cateva...
Aperitiv rulada din carne tocata cu legumeMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti