Castraveţi la oțet reţetă

Portii
20
Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 kg castraveti
  • 1 legatura de frunze de telina
  • 1 lingura de sare/la litru de lichid
  • otet 1/4 din cantitatea de lichid
  • 1 lingura de miere de albine/la litru de lichid
  • 1 ceapa
  • 1capatana de usturoi
  • 1 lingurita de boabe de mustar
  • 4 fire de seminte de marar uscate
  • 1 lingurita de boabe de piper
  • 1 morcov feliat

Mod de preparare

Castraveţi la oțet reţetă. Se spala castravetii si se asaza in borcane, se toarna apa peste ei, asa masuram cata apa trebuie in borcan, punem peste castraveti ceapa taiata solzisori, morcovul taiat felii, usturoiul curatat, frunzele de telina si firele de marar uscat.
Turnam apa intr-o oala, adaugam otet 1/4 din cantitatea de lichid, sare, miere, boabe de mustar, boabe de piper si fierbem compozitia.
Cand lichidul clocoteste, il turnam peste castravetii din borcan, sa avem grija ca borcanele sa fie pe un suport metalic, asa va fi evitata craparea borcanelor din cauza temperaturii ridicate. Punem capace la borcane si asezam borcanele in camara.

Sa aveti pofta, dragilor!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.