Castraveti in saramura de Vara

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • castraveti 5 kg
  • ceapa doua
  • usturoi catei 6 buc
  • hrean o radacina
  • frunze de stejar
  • sare 65 gr /litru de apa

Mod de preparare

Spalam castravetii si le taiem capetele. Ceapa taiata sferturi.
Radacina de hrean taiata in patru sau in fasii lungi si subtiri, usturoiul curatat si taiat in doua.

Asezam in borcan un pat de frunze de stejar, castravetii, la mijloc ceapa si usturoiul, iarasi castraveti, la gura borcanului hrean si alt pat de frunze de stejar. Masuram apa care intra si punem 65 gr de sare / litrul de apa.

La loc ferit de soare sau in vita de vie sub un butuc de vita.
Durata de fermentare este de trei zile

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.