Castraveti in saramura de Vara

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • castraveti 5 kg
  • ceapa doua
  • usturoi catei 6 buc
  • hrean o radacina
  • frunze de stejar
  • sare 65 gr /litru de apa

Mod de preparare

Spalam castravetii si le taiem capetele. Ceapa taiata sferturi.
Radacina de hrean taiata in patru sau in fasii lungi si subtiri, usturoiul curatat si taiat in doua.

Asezam in borcan un pat de frunze de stejar, castravetii, la mijloc ceapa si usturoiul, iarasi castraveti, la gura borcanului hrean si alt pat de frunze de stejar. Masuram apa care intra si punem 65 gr de sare / litrul de apa.

La loc ferit de soare sau in vita de vie sub un butuc de vita.
Durata de fermentare este de trei zile

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...