Castraveti in otet (bulgaresti)

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 12 kg castraveti
  • 23 borcane cu capac (800-900 ml)
  • sare de muraturi (23 lingurite cu varf)
  • zahar(46 lingurite)
  • otet cca 1,4 l
  • 4-5 cepe
  • 2 morcovi
  • boabe de mustar
  • piper boabe

Mod de preparare

Castravetii ii spalam si ii lasam la scurs.
Curatam si spalam ceapa si morcovul.Ceapa o taiem solzisori iar morcovul rondele.
Asezam castravetii in borcan si adaugam ceapa si morcov.La fiecare borcan punem o lingurita de sare, 2 lingurite de zahar si 60 ml otet(4-5 linguri ).Adaugam cate o lingurita cu boabe de mustar si 7-8 boabe piper. Completam cu apa si sigilam borcanele. Le punem la fiert in vase mai mari pe fundul carora punem mai multe straturi de hartie. Le fierbem cca 15-20 minute, pana castravetii isi schimba culoarea .Ii lasam sa se raceasca in apa in care au fiert si ii depozitam in beci sau camara.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei

Pentru  un pranz usor am pregatit un salau cu legume.

Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti