Bulion

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • rosii
  • sare grunjoasa (pentru muraturi)
  • zahar
  • 1 lingura salicil sau praf conservant

Mod de preparare

Rosiile le spalam le taiem bucati mai mici apoi le dam prin masina de stors rosii. Punem sucul rezultat la fiert pe foc mare pana incepe sa fiarba apoi reducem focul la moderat. Eu am avut 30 l suc pe care l-am pus la fiert. Lasam sa fiarba pana scade 1/4 din toata cantitatea de suc (imi place sa fac bulionul mai gros) si apoi la final punem sare de la vrac (atentie sa nu fie iodata) dupa gust si zahar de asemeni dupa gustul fiecaruia. Mie imi place sa fie mai dulceag bulionul.

Lasam sa dea cateva clocote pana se topeste sarea si zaharul adaugam si 1 lingura de salicil (sau praf conservant) si oprim din fiert. Amestecam bine sa se topeasca salicilul apoi turnam bulionul in sticle, le astupam cu capace si asezam sticlele in dust uscat (in paturi) unde le lasam pana a doua zi.

Bulionul e gata pregatit sa fie pus in camara pentru zilele lungi de iarna.

Prajitura cu iaurt si caise

Bors de dovlecei cu stevie

Prajitura turnata cu branza si visine

Parteneri
Bucataras.RO

Mancare de linte cu legume

O iubesc pur si simplu...este o mancare incantatoare pe care o recomand cu toata inima, sanatoasa si fff gustoasa!

Mancare de linte cu legume
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura