Butter chicken este un preparat indian extrem de popular si delicios. Iata o reteta simpla pentru a pregati acasa acest fel de mancare.
Intr-un castron mare, amesteca iaurtul, ghimbirul, usturoiul, coriandrul, chimionul, garam masala, turmericul, sarea si piperul. Adauga bucatile de pui si lasa-le sa se marineze in acest amestec timp de cel putin o ora in frigider.
Intr-o tigaie mare sau o cratita, incinge uleiul de masline sau ghee-ul la foc mediu. Adauga ceapa si caleste-o pana devine moale si translucida.
Adauga rosiile tocate si pasta de rosii si gateste-le timp de aproximativ 5 minute, pana cand rosiile incep sa se descompuna.
Adauga untul, garam masala si pudra de chili (daca folosesti) si gateste timp de inca 2-3 minute.
Adauga bucatile de pui marinat in sosul de rosii si lasa-le sa fiarba pana cand puiul este gatit complet, timp de aproximativ 15-20 de minute, amestecand din cand în cand.
Redu focul la minim si adauga smantana. Amesteca bine si lasa sa fiarba inca 5-10 minute.
Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Serveste butter chicken cu orez basmati fierbinte si garnisit cu coriandru proaspat tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra, te invitam sa descoperi si altele: mancare de linte in stil indian, lipii cu pui tandoori si legume sau orez indian cu lamaie
Pofta buna!
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa