Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt preparate folosind un aluat pufos si moale, in care afinele proaspete sau cele congelate sunt incorporate pentru a adauga o nota dulce-acrisoara desertului.
Preincalziti cuptorul la 180°C si tapetati tava de briose cu hartie de copt sau cu ulei si faina.
Intr-un castron mare, amestecati faina, zaharul granulat, praful de copt si sarea.
In alt castron, bateti ouale si adaugati untul topit si racit, laptele si extractul de vanilie. Amestecati bine.
Turnati amestecul lichid peste ingredientele uscate si amestecati pana cand nu mai sunt urme de faina. Nu amestecati prea mult.
Adaugati afinele si amestecati usor pentru a le distribui uniform în aluat.
Turnati aluatul în formele de briose, umpland fiecare forma pana la ¾ din capacitate.
Coaceti briosele in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 20-25 de minute sau pana cand devin aurii ai trec testul scobitorii (scobitoarea inserata în mijlocul briosei trebuie sa iasa curata).
Lasati briosele sa se raceasca in tava de copt timp de cateva minute, apoi transferati-le pe un gratar pentru a se raci complet.
Serveste-le si bucura-te de aceste delicioase briose cu afine!
Cu aceasta reteta veti pregati niste briose pufoase si delicioase, perfecte pentru micul dejun sau pentru un desert rapid si gustos.
Daca v-a placut reteta noastra, atunci va invitam sa descoperiti si altele: briose de primavara, briose cu ghimbir si portocala sau briose delicioase cu cacao
Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.