Supa Minestrone

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 catei de usturoi
  • 3 cepe mari
  • 2 tulpini de telina
  • 2 morcovi mari
  • 2 cartofi mai maricei
  • 300 gr fasole verde
  • 2 dovlecei sau zucchini
  • 50 gr unt
  • 60 ml ulei de masline
  • 5-6 felii de bacon
  • 1,5 litri supa de pui (zarzavat, vegeta)
  • 100 gr spaghete rupte bucatele mici (eu am pus alte paste)
  • 1 legatura de busuioc
  • cateva rosii fara pielita si tocate
  • 2 linguri de bulion
  • 5-6 felii de parmesan

Mod de preparare

Se toaca usturoiul si ceapa, telina, morcovii, cartofii, fasolea verde si zucchini.
Intr-o oala mai mare se pune uleiul si untul precum si baconul taiat bucatele mici. Se lasa pe foc pana untul s-a topit si slaninuta este prajita (3-4 minute) Apoi se adauga usturoiul si ceapa tocate, se mai prajeste 2 minute dupa care se adauga telina, morcovii, si cartofii. Se tine in continuare pe foc, se amesteca 2 minute. Apoi adaugam fasolea verde, si zucchini si mai lasam inca 2 minute (in tot timpul asta amestecam sa nu se prinda pe fundul oalei).

Dupa aceia se acopera oala cu un capac si mai lasam la foc pentru 10 minute (mai amestecam sa nu se prinda). Adaugam apoi supa de pui (legume sau vegeta) si busuiocul tocat marunt de tot si feliile de parmesan. Se lasa la fiert 20 minute dupa care se pun pastele fainoase. Se mai fierbe 10 minute si se ia de pe foc.

Se serveste in farfurii mari cu parmesan ras deasupra sau cu crutoane sarate

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftelute cu legume (reteta video)

Puteti urmari reteta video chiar aici!!! http://youtu.be/hxKrnIMtESY

Chiftelute cu legume (reteta video)
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj