Supa de Legume cu Galuste de Gris cu Ciuperci

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ardei
  • 2 morcovi
  • 1 radacina de pastarnac
  • 1 dovlecel
  • 2 tulpini de telina
  • 100 gr mazare verde (congelata sau din conserva)
  • 1 ceapa mai marisoara
  • 3-4 linguri de ulei de masline/cocos sau struguri
  • patrunjel proaspat
  • sare si piper dupa gust
  • Pentru galuste
  • 1 ceapa mai micuta
  • 3 ciuperci mijlocii
  • sare si piper
  • 1 catel de usturoi sau un praf de usturoi
  • 1 lingurita de bicarbonat
  • 1 -2 linguri de ulei
  • 2 oua
  • 4 linguri de gris
  • 1 lingura de faina
  • patrunjel proaspat si tocat

Mod de preparare

Intr-o tigaie punem uleiul prevazut la "galuste" si ceapa tocata si dunstuim. Curatam ciupercile de coaja, le spalam bine si le tocam marunt de tot si le adaugam peste ceapa. Dregem de sare si piper, adaugam si usturoiul. Luam de pe foc si lasam la racit.

Cand este destul de rece, se adauga patrunjelul proaspat si tocat, bicarbonatul, faina si grisul, apoi se omogenizeaza. Se sparg ouale, se bat dupa care se toarna peste amestecul de ciuperci si se omogenizeaza. Compozitia rezultata va fi destul de moale. Se lasa la odihnit o jumatate de ora.

Se spala si se curata toate legumele, dupa care se taie in bucatele mici (ceapa mai marunt) iar mazarea daca ese congelata nu se decongeleaza. Ea se va tine la congelator pana in momentul folosirii ei iar daca este din conserva se va stoarce bine de lichidul in care este si se va spala sub jet de apa rece pentru a scapa de eventualele chimicale (conservanti).

Se ia un vas de supa, se pune uleiul prevazut si se adauga ceapa si ardeiul maruntite. Se dunstuiesc putin dupa care se adauga restul de legume mai putin dovlecelul si mazarea.

Se mai dunstiesc impreuna cateva minute, daca este cazul se poate adauga o jumatate de pahar de apa. Dupe ce le-am dunstuit aproximativ 5 minute, adaugam apa, aproximativ 2 litri si lasam la fiert.

Cand legumele sunt pe jumatate fierte se adauga dovlecelul taiat in bucatele mici si mazarea congelata (sau cea din conserva) si se continua fierberea.

Acuma deja a trecut jumatatea de ora de cand am lasat amestecul de ciuperci la odihna. Verificam compozitia si daca este destul de tare dar totusi moale (aceeasi consistenta ca la galustele de gris), luam o linugrita si punem cu ajutorul ei, in supa care fierbe, galuscute micute. Le fierbem circa 10 minute dupa care inchidem flacara, punem capacul pe vas si lasam asa.

Dupa circa 10 minute adaugam patrunjelul tocat si acoperim din nou. Servim simpla sau cu smantana.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Rulada cu crema de capsuni

Rulada cu crema de capsuni
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj