Pune fasolea la inmuiat de cu seara. a doua zi pune-o la fiert si goleste de trei ori apa de pe ea, inlocuind-o cu alta, tot fierbinte. Asaza in oala sub presiune ciolanul afumat, fasolea cu cea de-a patra apa, o ceapa, 5-6 catei de usturoi, morcovii, pastarnacul, telina si ardeii.
Fierbe o jumatate de ora si verifica. Daca toate sunt bune, scoate ciolanul, strecoara zeama de pe fasole si trece prin robotul de bucatarie fasolea impreuna cu toate zarzavaturile. Presara boia de ardei, iute sau dulce, afumata sau obisnuita.
Pune pe foc oala cu zeama strecurata, adauga pasatura de fasole, potriveste de sare si piper si fierbe pana dispare spuma de la suprafata, amestecand din cand in cand. Stinge focul de sub oala, toaca marunt alti 3-4 catei de usturoi si adauga-i in supa impreuna cu frunzele de tarhon proaspete. La sfarsit, acreste cu otet din vin.
Feliaza ciolanul si taie pestisori o ceapa rosie peste care presara sare si picura otet din vin rosu.
Cand eram copii mamaia ne facea niste biscuiti, le ziceam braduleti, presara deasupra zahar tos. Stiu ca aveau in compozitie...
Desert biscuiti cu smantana fermentataAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.