Supa-crema cu crutoane aromate

Portii
2
Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cartof mare
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei gras rosu (eu am pus ardei gras congelat)
  • 1 ceapa rosie
  • 1 catel de usturoi
  • o bucatica telina
  • sare
  • patrunjel verde
  • 2 linguri smantana
  • un strop de ulei de maline
  • Crutoanele aromate:
  • Cateva felii de paine veche
  • ulei de masline
  • piper cu lamaie
  • marar verde
  • un praf de sare
  • busuioc uscat

Mod de preparare

Se curata legumele de coaja, se taie marunt, apoi se spala bine cu apa rece si se pun intr-o craticioara, le acoperim cu apa si le punem la fiert cu un praf de sare si un strop de ulei. Cand legumele sunt fierte, se scurg de supa in care le-am fiert, oprind aceasta supa pentru subtiat crema.
Legumele fierte si racorite se fac piure, apoi se subtiaza dupa cum dorim cu supa oprita.
Feliile de paine veche se taie in cubulete care se pun intr-o tava, apoi se stropesc cu ulei de masline, se dau cu un praf de sare si un praf de piper cu lamaie, apoi se presara marar tocat fin si se dau la cuptor sa se rumeneasca bine.
Servim supa-crema de legume, decorata cu smantana, patrunjel verde tocat fin si crutoane aromate.
Pofta buna!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...