Supa-crema cu crutoane aromate

Portii
2
Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cartof mare
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei gras rosu (eu am pus ardei gras congelat)
  • 1 ceapa rosie
  • 1 catel de usturoi
  • o bucatica telina
  • sare
  • patrunjel verde
  • 2 linguri smantana
  • un strop de ulei de maline
  • Crutoanele aromate:
  • Cateva felii de paine veche
  • ulei de masline
  • piper cu lamaie
  • marar verde
  • un praf de sare
  • busuioc uscat

Mod de preparare

Se curata legumele de coaja, se taie marunt, apoi se spala bine cu apa rece si se pun intr-o craticioara, le acoperim cu apa si le punem la fiert cu un praf de sare si un strop de ulei. Cand legumele sunt fierte, se scurg de supa in care le-am fiert, oprind aceasta supa pentru subtiat crema.
Legumele fierte si racorite se fac piure, apoi se subtiaza dupa cum dorim cu supa oprita.
Feliile de paine veche se taie in cubulete care se pun intr-o tava, apoi se stropesc cu ulei de masline, se dau cu un praf de sare si un praf de piper cu lamaie, apoi se presara marar tocat fin si se dau la cuptor sa se rumeneasca bine.
Servim supa-crema de legume, decorata cu smantana, patrunjel verde tocat fin si crutoane aromate.
Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Burger de post din fasole rosie

Este post, dar nu mancam doar tocanite, cartofi si alte cele! Acum avem o gama atat de variata de produse de post si putem sa...

Burger de post din fasole rosie
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj