Minestrone A la Milanese

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g costita afumata
  • 2 linguri supa unt sau margarina
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 4 fire de ceapa verde
  • 1 dovlecel mic
  • 50 ml vin alb
  • 200 g mazare
  • 200 g fasole alba
  • 1 l supa limpede de carne
  • (supa se pate face si din 2 cubulete Knorr)
  • 200 g rosii decojite
  • 1 lingurita ceai rasa cu busuioc
  • 1 lingurita ceai rasa cu oregano
  • 150 g orez fiert
  • sare, piper proaspat macinat
  • 1 varf de cutit zahar
  • cascaval ras pentru servit
  • patrunjel verde tocat

Mod de preparare

Costita se taie cuburi si se prajeste in unt.
Ceapa si morcovii se taie cuburi, ceapa verde rondele, dovlecelul se injumatateste si se taie felii subtiri.

Legumele, 50 ml vin alb se adauga la costita; se acopera cu un capac si se calesc la foc redus 20 de minute. Rosiile le taiem cubulete.

Mazarea si fasolea (in prealabil se fierb sau putem folosi aceste legume din conserva) se lasa sa se scurga si impreuna cu supa si rosiile se adauga la legume si inca 2.5l apa. Lasam sa fiarba 2-3 minute, apoi adaugam orezul fiert. Condimentam cu busuioc si oregano.

Mai adaugam la nevoie sare, delikat, punem piper alb macinat, 1 varf de cutit cu zahar, si mai fierbem inca 5 minute.

Minestrone se serveste presarat cu cascaval.

Sugestie:
Daca doriti ca totul sa mearga rapid, puteti folosi si legume congelate, potrivit sezonului.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.