Ciorba Vegetariana de Perisoare

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru supa:
  • -2 morcovi mari
  • -un pastarnac
  • -o radacina de patrunjel (eu am pus doar pastarnac de data aceasta)
  • -o jumatate buc de telina
  • -un ardei (rosu sau de orice fel)
  • -o ceapa
  • -zeama de lamaie sau bors - pentru acrit
  • -frunze de lustean, patrunjel
  • Pentru perisoare:
  • -2 cepe mari, calite in apa si putin ulei
  • -4 lg de orez
  • -3 lg pesmet
  • -3 lg de gris
  • -3 lg de nuca macinata
  • -2 oua
  • -condimente (sare, piper)
  • Pentru varianta de post:
  • -2 cepe mari, calite
  • -100 g orez
  • -100 g granule de soia fierte
  • -3 lg de seminte de in macinate in rasnita de cafea
  • -4 lg faina din fulgi de ovaz (se obtine din macinarea fulgilor in rasnita de cafea)
  • -2-3 lg gris sau faina alba de grau
  • -condimente (sare, piper)

Mod de preparare

Morcovii, patrunjelul, pastarnacul si telina se iate cubulete si se calesc in apa si 2 linguri de ulei. Se completeaza apoi cu 3,5 - 4 l de apa clocotita, se adauga ceapa intreaga si ardeiul, sarea, pana sunt fierte legumele. La urma adaugam frunzele de leustean si/sau patrunjel si acrim dupa preferinta cu zeama de lamaie sau bors.

Pentru perisoare, calim cepele tocate marunt, adaugam orezul spalat si 1/2 cana apa si lasam pe foc pana orezul este aproape fiert. Adaugam restul ingredientelor (la varianata de post: granulele de soia si fainurile+condimentele, la varianta cealalta: grisul, pesmetul nuca macinata si ouale batute ca pentru omleta), formam perisoarele si le fierbem in apa cu sare. Apoi le transferam in oala cu supa de legume. Optional, se poate adauga si smantana.

Prefer varianta de post pentru perisoare, deoarece varianta cu nuca inchide putin ciorba la culoare. Dar la gust, sunt foarte bune ambele tipuri de perisoare.

Fierb separat perisoarele pentru a obtine o ciorba clara la final. Se mai intampla sa se sfarme unele perisoare, dar ca sa previn un "dezastru"in acest sens, pun la inceput doar una singura la fiert si ajustez compozitia cu inca putina faina daca se sfarma.

E delicioasa!!!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.