Ciorba Vegetariana de Perisoare

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru supa:
  • -2 morcovi mari
  • -un pastarnac
  • -o radacina de patrunjel (eu am pus doar pastarnac de data aceasta)
  • -o jumatate buc de telina
  • -un ardei (rosu sau de orice fel)
  • -o ceapa
  • -zeama de lamaie sau bors - pentru acrit
  • -frunze de lustean, patrunjel
  • Pentru perisoare:
  • -2 cepe mari, calite in apa si putin ulei
  • -4 lg de orez
  • -3 lg pesmet
  • -3 lg de gris
  • -3 lg de nuca macinata
  • -2 oua
  • -condimente (sare, piper)
  • Pentru varianta de post:
  • -2 cepe mari, calite
  • -100 g orez
  • -100 g granule de soia fierte
  • -3 lg de seminte de in macinate in rasnita de cafea
  • -4 lg faina din fulgi de ovaz (se obtine din macinarea fulgilor in rasnita de cafea)
  • -2-3 lg gris sau faina alba de grau
  • -condimente (sare, piper)

Mod de preparare

Morcovii, patrunjelul, pastarnacul si telina se iate cubulete si se calesc in apa si 2 linguri de ulei. Se completeaza apoi cu 3,5 - 4 l de apa clocotita, se adauga ceapa intreaga si ardeiul, sarea, pana sunt fierte legumele. La urma adaugam frunzele de leustean si/sau patrunjel si acrim dupa preferinta cu zeama de lamaie sau bors.

Pentru perisoare, calim cepele tocate marunt, adaugam orezul spalat si 1/2 cana apa si lasam pe foc pana orezul este aproape fiert. Adaugam restul ingredientelor (la varianata de post: granulele de soia si fainurile+condimentele, la varianta cealalta: grisul, pesmetul nuca macinata si ouale batute ca pentru omleta), formam perisoarele si le fierbem in apa cu sare. Apoi le transferam in oala cu supa de legume. Optional, se poate adauga si smantana.

Prefer varianta de post pentru perisoare, deoarece varianta cu nuca inchide putin ciorba la culoare. Dar la gust, sunt foarte bune ambele tipuri de perisoare.

Fierb separat perisoarele pentru a obtine o ciorba clara la final. Se mai intampla sa se sfarme unele perisoare, dar ca sa previn un "dezastru"in acest sens, pun la inceput doar una singura la fiert si ajustez compozitia cu inca putina faina daca se sfarma.

E delicioasa!!!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.