Ciorba Vegetariana de Perisoare

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru supa:
  • -2 morcovi mari
  • -un pastarnac
  • -o radacina de patrunjel (eu am pus doar pastarnac de data aceasta)
  • -o jumatate buc de telina
  • -un ardei (rosu sau de orice fel)
  • -o ceapa
  • -zeama de lamaie sau bors - pentru acrit
  • -frunze de lustean, patrunjel
  • Pentru perisoare:
  • -2 cepe mari, calite in apa si putin ulei
  • -4 lg de orez
  • -3 lg pesmet
  • -3 lg de gris
  • -3 lg de nuca macinata
  • -2 oua
  • -condimente (sare, piper)
  • Pentru varianta de post:
  • -2 cepe mari, calite
  • -100 g orez
  • -100 g granule de soia fierte
  • -3 lg de seminte de in macinate in rasnita de cafea
  • -4 lg faina din fulgi de ovaz (se obtine din macinarea fulgilor in rasnita de cafea)
  • -2-3 lg gris sau faina alba de grau
  • -condimente (sare, piper)

Mod de preparare

Morcovii, patrunjelul, pastarnacul si telina se iate cubulete si se calesc in apa si 2 linguri de ulei. Se completeaza apoi cu 3,5 - 4 l de apa clocotita, se adauga ceapa intreaga si ardeiul, sarea, pana sunt fierte legumele. La urma adaugam frunzele de leustean si/sau patrunjel si acrim dupa preferinta cu zeama de lamaie sau bors.

Pentru perisoare, calim cepele tocate marunt, adaugam orezul spalat si 1/2 cana apa si lasam pe foc pana orezul este aproape fiert. Adaugam restul ingredientelor (la varianata de post: granulele de soia si fainurile+condimentele, la varianta cealalta: grisul, pesmetul nuca macinata si ouale batute ca pentru omleta), formam perisoarele si le fierbem in apa cu sare. Apoi le transferam in oala cu supa de legume. Optional, se poate adauga si smantana.

Prefer varianta de post pentru perisoare, deoarece varianta cu nuca inchide putin ciorba la culoare. Dar la gust, sunt foarte bune ambele tipuri de perisoare.

Fierb separat perisoarele pentru a obtine o ciorba clara la final. Se mai intampla sa se sfarme unele perisoare, dar ca sa previn un "dezastru"in acest sens, pun la inceput doar una singura la fiert si ajustez compozitia cu inca putina faina daca se sfarma.

E delicioasa!!!

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura de post cu crema caramel si unt de arahide

Este o prajitura simpla cu foi coapte pe dosul tavii, iar crema caramel cu unt de arahide, face tot deliciul. Am ales un unt...

Desert prajitura de post cu crema caramel si unt de arahide
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.