Ciorba Moldoveneasca de Gaina

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o gaina de tara
  • doi morcovi
  • o ceapa
  • un pastarnac
  • o bucata telina
  • un ardei gras rosu
  • o cutie de rosii
  • 500ml bors
  • leustean
  • marar
  • patrunjel
  • cimbru
  • sare
  • taitei de casa (facuti dintr-un ou si faina cat cuprinde)

Mod de preparare

Carnea portionata se pune la fiert, se spumeaza si se lasa asa sa fiarba 30min. Peste carne se adauga sare dupa gust si legumele taiate marunt in urmatoarea ordine: ceapa, morcovul, telina, pastarnacul, ardeiul gras si se lasa la fiert la foc potrivit pana ce carnea e aproape gata. Apoi adaugam rosiile din conserva(sau proaspete)taiate bucati mici.

Intre timp se fac taiteii, adaugandu-se si ei in ciorba. Se pune si verdeata tocata marunt iar la sfarsit borsul incalzit. Se mai da in cateva clocote si se opreste flacara.

Se serveste cu verdeata deasupra si ardei iute.


Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu mere si gutui

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de pe blogul Retetecalamama

Prajitura cu mere si gutui
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj