Ciorba Moldoveneasca de Gaina

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o gaina de tara
  • doi morcovi
  • o ceapa
  • un pastarnac
  • o bucata telina
  • un ardei gras rosu
  • o cutie de rosii
  • 500ml bors
  • leustean
  • marar
  • patrunjel
  • cimbru
  • sare
  • taitei de casa (facuti dintr-un ou si faina cat cuprinde)

Mod de preparare

Carnea portionata se pune la fiert, se spumeaza si se lasa asa sa fiarba 30min. Peste carne se adauga sare dupa gust si legumele taiate marunt in urmatoarea ordine: ceapa, morcovul, telina, pastarnacul, ardeiul gras si se lasa la fiert la foc potrivit pana ce carnea e aproape gata. Apoi adaugam rosiile din conserva(sau proaspete)taiate bucati mici.

Intre timp se fac taiteii, adaugandu-se si ei in ciorba. Se pune si verdeata tocata marunt iar la sfarsit borsul incalzit. Se mai da in cateva clocote si se opreste flacara.

Se serveste cu verdeata deasupra si ardei iute.


Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.