Ciorba de Pui cu Taitei de Casa

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • spate pui
  • aripioare
  • gaturi (dupa preferinta)
  • o ceapa mare
  • 2 morcovi
  • o telina
  • 1 ardei rosu (pentru un gust mai bun)
  • 2 cartofi
  • bulion
  • bors
  • leustean
  • marar
  • 2 oua

Mod de preparare

Bucatile de pui se spala bine in apa rece, apoi se pun la fiert cu putina sare si se curata de spuma pana ce puiul este aproape fiert.

Separat se toaca ceapa, ardeiul, telina si morcovul si se pun in putin ulei la calit pentru un plus de aroma. Apoi se pune apa si se adauga bugatile de pui si cartofii taiati cubulete, se sareaza dupa gust si se lasa la fiert la foc mediu pana ce puiul si restul de legume sunt fierte.

Apoi se pun taiteii si o lingura de bulion, si se mai lasa 10 min.
La sfarsit se acreste cu bors, se da intr-un clocot si se pune un ou batut deasupra si se presara leusteanul si mararul tocat marunt.

Pentru taitei se amesteca faina cu oul pana devine o coca suficient de tare cat sa se poata intinde cu facaletul. Se presara faina peste coca si pe masa se lucru si se intinde pana devine o foaie subtire. Se ruleaza si se taie felii cat mai subtiri. Se desfac si sunt gata pentru a fi adaugati in ciorba.
Se poate servi si cu putina smantana direct in farfurie.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Briose cu ciocolata si migdale

Rapide si delicioase!

Briose cu ciocolata si migdale
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj