Ciorba de Pui cu Taitei de Casa

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • spate pui
  • aripioare
  • gaturi (dupa preferinta)
  • o ceapa mare
  • 2 morcovi
  • o telina
  • 1 ardei rosu (pentru un gust mai bun)
  • 2 cartofi
  • bulion
  • bors
  • leustean
  • marar
  • 2 oua

Mod de preparare

Bucatile de pui se spala bine in apa rece, apoi se pun la fiert cu putina sare si se curata de spuma pana ce puiul este aproape fiert.

Separat se toaca ceapa, ardeiul, telina si morcovul si se pun in putin ulei la calit pentru un plus de aroma. Apoi se pune apa si se adauga bugatile de pui si cartofii taiati cubulete, se sareaza dupa gust si se lasa la fiert la foc mediu pana ce puiul si restul de legume sunt fierte.

Apoi se pun taiteii si o lingura de bulion, si se mai lasa 10 min.
La sfarsit se acreste cu bors, se da intr-un clocot si se pune un ou batut deasupra si se presara leusteanul si mararul tocat marunt.

Pentru taitei se amesteca faina cu oul pana devine o coca suficient de tare cat sa se poata intinde cu facaletul. Se presara faina peste coca si pe masa se lucru si se intinde pana devine o foaie subtire. Se ruleaza si se taie felii cat mai subtiri. Se desfac si sunt gata pentru a fi adaugati in ciorba.
Se poate servi si cu putina smantana direct in farfurie.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.