Ciorba de Pui cu Taitei de Casa

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • spate pui
  • aripioare
  • gaturi (dupa preferinta)
  • o ceapa mare
  • 2 morcovi
  • o telina
  • 1 ardei rosu (pentru un gust mai bun)
  • 2 cartofi
  • bulion
  • bors
  • leustean
  • marar
  • 2 oua

Mod de preparare

Bucatile de pui se spala bine in apa rece, apoi se pun la fiert cu putina sare si se curata de spuma pana ce puiul este aproape fiert.

Separat se toaca ceapa, ardeiul, telina si morcovul si se pun in putin ulei la calit pentru un plus de aroma. Apoi se pune apa si se adauga bugatile de pui si cartofii taiati cubulete, se sareaza dupa gust si se lasa la fiert la foc mediu pana ce puiul si restul de legume sunt fierte.

Apoi se pun taiteii si o lingura de bulion, si se mai lasa 10 min.
La sfarsit se acreste cu bors, se da intr-un clocot si se pune un ou batut deasupra si se presara leusteanul si mararul tocat marunt.

Pentru taitei se amesteca faina cu oul pana devine o coca suficient de tare cat sa se poata intinde cu facaletul. Se presara faina peste coca si pe masa se lucru si se intinde pana devine o foaie subtire. Se ruleaza si se taie felii cat mai subtiri. Se desfac si sunt gata pentru a fi adaugati in ciorba.
Se poate servi si cu putina smantana direct in farfurie.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.