Ciorba de pui a la grec

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Piept de pui
  • Ceapa
  • Morcov
  • Ardei
  • Telina
  • Verdeata: marar si patrunjel
  • Lamaie
  • 250 g Smantana
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri de orez
  • 1 cub de pui
  • Sare si piper

Mod de preparare

Se fierbe puiul in apa cu sare, legumele se calesc in 2 linguri de ulei. Cand legumele sunt inabusite se adauga peste pui. In apa care fierb se adauga cubul de pui si se lasa la fiert.

Cand sunt toate fierte, separat batem galbenusul cu smantana, luam un polonic sau 2 din supa calda si adaugam peste smantana, apoi punem totul peste ciorba, dar cu grija sa nu se taie. De preferat este ca ciorba sa nu fiarba in clocot in timp ce adaugam smantana. Se mai lasa pe foc pana mai da o data in clocot si este gata.

La final se acreste cu zeama de la lamaie si se adauga verdeata, sare si piper.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Biscuiti aperitiv, cu cascaval

Am gasit aceasta reteta pe blogul "Stefy harnicutza". Am vrut sa-mi maresc colectia de retete-aperitiv care se pot rontai in...

Biscuiti aperitiv, cu cascaval
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj