Ciorba de Perisoare

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru perisoare:
  • 500g carne toccata
  • 1 ceapa
  • 2 linguri orez
  • 1 ou
  • Sare
  • Piper
  • Marar verde
  • Pentru ciorba:
  • 1 lingura ulei
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 telina
  • 1 ceapa
  • 1 ardei kapia
  • 1 gulie
  • 1 fir praz
  • Sare
  • piper
  • Frunze de patrunjel pt décor

Mod de preparare

Pentru ciorba, taiem prazul, rondele, ciapa si ardeiul cubulete, iar restul legumelor le dam pe razatoarea mare. Punem uleiul la incins intr-o oala de 5-6L si adaugam legumele la inabusit, cam 5’. Apoi acoperim totul cu apa, punem capacul si lasam la fiert.

Intre timp pregatim perisoarele: Punem carnea intr-un bol, adaugam ceapa taiata marunt, orezul, oul si frunzele de marar tocate marunt. Amestecam totul si asezonam cu sare si piper dupa gust. Pregatim perisoarele si le insiram pe o tava.

Cand ciorba noastra ajunge la punctual de fierbere, adaugam rand pe rand perisoarele si lasam la fiert inca vreo 25-30’ (pana orezul din perisoare este fiert).
Servim ciorba simpla, doar cu Frunze proaspete de patrunjel deasupra, ori cu smantana, iaurt sau lapte batut.

Pofta buna!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.