Se folosesc doar legume albe pt ca este o ciorba alba, dar pata de culoare o constituie mazarea. Eu am folosit doua pungi de orez, (o cutie contine 4 pungi si costa in Kaufland 3-4 ron).
Le-am pus in apa cu sare pana a dat in primul clocot, apoi 10 min. la foc mic. Cand s-au umflat pungile, le-am luat de pe foc si le-am pus in apa rece. Apoi am pus orezul pe o farfurie si am mai dat cu furculita prin el, ca se mai gasesc boabe negre sau cu hospe (mizerie, adica).
Se taie marunt telina, pastarnacul, ardeiul, ceapa (eu le-am dat la robot) si se pun intr-o oala cu putin ulei sa se distuie. Cand ceapa devine transparenta, se adauga pieptul de pui, spalat, uscat si taiat bucatele.
Cand prinde culoare carnea, se adauga apa. Dupa primul clocot, se da la foc mic 30 min. Orezul era gata, mazarea era gata fiarta si ea, astfel incat doar le-am adaugat si am batut repede 3 oua pana au facut spume, am pus smantana din belsug (200-250 g) si am turnat in oala cu ciorba trasa de pe foc si-am amestecat.
Am condimentat cu sare si piper alb, ca sa fie totul alb si am servit, ornand farfuria cu o frunza de telina.
Ca acritura, noi folosim o salata de ardei iute facuta de soacra mea si ne punem cate o lingurita in farfurie, nu in oala, deoarece i-am dat si lu'ala micu' :-)
Dacă am jucărie nouă am mai pregătit o nouă rundă de nuci, de data asta pe modelul clasic numai bune de pus în...
Reteta de nuci umplute cu crema din oreo, dulceata de visine si nuca de cocosAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.