Ciorba de Fasole Boabe cu Sfecla si Ciolan Afumat

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 buc ciolan afumat de porc
  • 200 gr castita proaspata de porc
  • 2 cutii cu fasole boabe fiarta
  • 1 buc ceapa alba
  • 1 buc ardei gras rosu
  • 1 buc patrunjel radacina
  • 4-5 morcovi
  • 2 buc sfecla rosie
  • 1/4 buc telina radacina
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1 crenguta de cimbru
  • 1 lingurita de hrean ras
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Ciolanul si costita se spala.se taie si se pun la foc intr-o oala cu apa sa fiarba. Se ia spuma ce se formeaza.

Intre timp se pregatesc zarzavaturile. Ceapa se curata si se toaca marunt, ardeiul gras se curata de cotor se spala si se toaca si el cubulete. Morcovii, radacina de patrunjel si radacina de telina se curata si se toaca cubulte. Sfecla rosie, se curata si se taie cubulete sau daca vreti puteti sa o dati pe razatoarea cu ochiuri mari.

Cand carnea e aproape fiarta se pun in oala zarzavaturile tocate si se lasa sa fiarba. Fasolea se scurge din conserva si se limpezeste cu apa. Cand toate sunt fierte se adauga fasolea boabe, sare si piper, pasta de rosii, crenguta de cimbru si hreanu ras proaspat.

Se serveste calda cu ceapa rosie si deasupra se mai presara putin cimbru.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de placinta invartita cu mere si gutui

 "Culori de toamnă în bucate." Eu ador prăjiturile cu mere. De această dată am pregătit o...

Reteta de placinta invartita cu mere si gutui
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj